Sunday, October 4, 2009

Viinist ja poliitikast, päikseliselt

Laupäeval võtsime ette 20-minutise rongisõidu Lyonist lõunasse. Sophie (minu austerlannast lokkis juustega sõbranna) tahtis oma kodulinna nimekaimu näha. Sihtkoht - Vienne!
Võimsa minevikuga, nii Kohtla-Järve suurune linn Rhône´i kaldal. Naljakas, et mul just see Kohtla-Järve võrdlus pähe tuli. Sest tegelikult midagi erinevamat annab leida. Linnast läbi voolav jõgi oli kunagi piiriks Püha-Rooma keisririigi ja Prantsusmaa vahel. Sel ajal kui Vienne´i kerkisid Jumala kõikvõimsust ülistavad kirikud, jooksid meil Mürkad alles paljaste tilludega metsas ringi.
Linn mõnules oma laupäeva olekus. Väljakul, nagu laupäeviti vist kõigis vähegi arvestatavates prantsuse linnades, oli suur turg. Inimesed istusid kohvikutes, lobisesid ja vaatasid teisi.
Selle näiteks ka üks pilt mõnulevatest kassidest.
Meie kohvikupildi panin (lisaks nendele värvilistele kohvitassidele) üles sellepärast, et meie 2-tunnise istumise tulemusena päevitas mulle t-särk selga. Kuupäev oli seejuures kolmas oktoober! Elagu Lõuna :)
Kohvikuakadeemia käsitles seekord poliitikat. Jutukas Sophie rääkis selgeks austria poliitika ja Clarissa (sakslane) , kui loa sai, toetas omalt poolt. Mõlemas riigis olid hiljuti valimised. Kuum-kuum!Ja nii me seal targutasime. Me plaanime siin Marise ja Algisega valimispidu, sest sel aastal, tulevad valimised teisiti





















No comments:

Post a Comment