Saturday, November 28, 2009

Métro-boulot-dodo...

Fännide tungival soovil kajastan pisut oma viimaste nädalate tegemisi. Panen pilte ja seletan juurde, kuidas asjad olid.

Esimene pilt - pühapäev pargis.
Meil on siin endiselt kuldne sügis, päeval 15´C. Olgugi, et prantslastel on jõuluostlemise hooaeg täies hoos ja isegi jõuluturg tehti täna lahti.


Keskmisel pildil petanque´i mängivad papid, kes on jõeäärse pühapäeva kindel koostisosa.

Un histoire d´amour à Lyon...
...aga siiski ainult filmis ehk lugu sellest, kuidas armastusfilmi väntasime.
Pühapäeval otsustas Chris korraldada videovõistluse.
Meeskonnad said kõik teemaks ´´Une histoir
e d´amour à Lyon´´, varustusse kuulus filmimisvõimeline digikas ja monteermisprogramm. Õhtu lõppes filmide ühisvaatamise ja žürii (Chrisi näitlejatest korterikaaslased) otsuse väljakuulutamisega. http://www.youtube.com/watch?v=3QVMrQ6GmMQ
(vaadata suurelt ekraanilt, et video kinni ei jääks)

Vastuse sai igavikuline küsimus (ei, mitte kuidas saab moos kommi sisse), vaid kuidas saab vein pudelisse.
Käisime Beaujolais Nouveau sisseõnnistamisel. See on prantsuse veiniekspordi nr 1 ja selle väljatulek tähendab Lyoni läheduses asuvale Beaujolais piirkonnale nädalast festivali. Ilmselgelt kirtsutavad prantslased s
elle veini kvaliteedi peale nina, sest septembris korjatud viinamarjadest tehtud vein ei saa ju novembriks veel maitsev olla!?Aga see on suursündmus igatahes. Meile tähendas see veinitehase külastust, palju degusteerimist ja natuke tantsu. Kuidagi uusaasta tunne tekkis, kui enne südaööd lugesime sekundeid, et kuna siis ikkagi tohib seda kuulsat Beaujolais Nouveau´d juua.

Sellistes hiiglaslikes maa-alustes tsisternides säilitatakse seda peent märjukest.









Väike video rongkäigust, kõigest mõned minutit uue (Beaujolais) aasta alguseni!

Tähelepanelik lugeja märkab, et pealkirjaks on fraas, mis tähistab ülimat rutiini (tõlkes metroo-töö-tudu ei kõla nii veenvalt) Siiani pole seda ette tulnud, aga...see käib etteruttavalt kahe järgmise nädala kohta, mil mattun oma eksami ja ettekannete ettevalmistustesse. Mul on alati prantslastele oma õigustuseks tagataskus fraas, et kujutage ette, et peaksite tegema ettekande mõnes muus, näiteks inglise keeles. Tavaliselt järgnevad imetlevad näod. Loodame, et mõjub ka professoritele.




1 comment:

  1. Oi Mari, sa oled ikka lahe. Sinu võrgutustehnika on ainult natuke agressiivne :) Lahe video oli igatahes, tänan lõbustamast !

    ReplyDelete